Nu är våren i stort sett här och sommaren, den ligger bara runt hörnet. Varför inte ta med era barn ut på utflykt, kanske besöka en naturlekplats, läs mer här, eller ta med dem på annat skoj. Ta med god utflyktsmat också, det förhöjer hela upplevelsen.
Så fort det är varmare ute, se till att packa ner maten i en kylbag! Då håller den sig fräsch och sval.
Ingredienser (För 4 portioner)
400 g morötter
2 msk olivolja
1 msk färskpressad citronjuice
1 tsk flytande honung
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 silverlök
1 romansallad eller isbergsallad (1 romansallad motsvarar 1/2 isbergsallad)
500 g falukorv
2 msk smör
8 pitabröd (gärna fiber)
1 dl ajvar relish
3 dl gräddfil
Gör så här:
1. Skala morötterna och hyvla tunt med skalare eller mandolin.
2. Blanda olivolja, citronjuice, honung, salt och svartpeppar till en dressing.
3. Skala och skiva silverlöken tunt. Bryt salladen i mindre bitar.
4. Skiva falukorven tunt och stek dem gyllene i smör.
5. Värm pitabröden. Blanda moroten med dressingen.
6. Servera korven i pitabröden med morot, sallad, lök, ajvar och gräddfil.